↓ Επιλέξτε Ενότητα

Το πανηγύρι του Αγίου Πέτρου… παλιά και σήμερα

Την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015, επ’ ευκαιρία του εορτασμού των Πολιούχων Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ο Σύλλογός μας διοργάνωσε εκδήλωση στην αίθουσα του Α΄ΚΑΠΗ Σπάτων με θέμα: ‘‘Το πανηγύρι του Αγίου Πέτρου από τα παλιά χρόνια μέχρι σήμερα’’.
Στην κατάμεστη από κατοίκους των Σπάτων αίθουσα η Πρόεδρος κ. Παπαχρήστου αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο γιορτάζονταν τα ‘‘κουρμπάνια’’ στην Αρχαία Ελλάδα και πώς μετά από τόσους αιώνες διατηρούνται, σχεδόν ανέπαφα, μέχρι στις μέρες μας.
Το μέλος μας κ. Γιαννάκη παρουσίασε, αναλυτικά μέσα από τις παλιές φωτογραφίες του αρχείου του Συλλόγου, το κουρμπάνι του Αγίου Πέτρου και τον ιδιαίτερο εθιμικό του χαρακτήρα.
Μέλη του Συλλόγου είχαν επιμεληθεί και κατασκευάσει χειροποίητα δώρα όπως: κούκλες, κεντητά ψωμιά, αρωματικά σαπούνια, κεντημένες πετσέτες κ.ά, τα οποία στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν στους προσκεκλημένους.
Ήταν μια ευχάριστη για όλους εσπερίδα, που στους παλαιότερους ξύπνησε μνήμες και στους νεότερους γνώση για τις παραδόσεις του τόπου μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field

*