↓ Επιλέξτε Ενότητα

Επίσκεψη στο Μουσείο «Αγγελική Χατζημιχάλη»

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2022 μέλη του Συλλόγου επισκέφτηκαν το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης, γνωστότερο ως Μουσείο Αγγελικής Χατζημιχάλη, που στεγάζεται στη γραφική Πλάκα, προκειμένου να δουν από κοντά την έκθεση: «Με βελόνι και κλωστή: Στον καμβά της ιστορίας».
Στο όμορφο αρχοντικό-μουσείο της ελληνίδας λαογράφου, επ΄ευκαιρία του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, εκτίθονταν 325 σύγχρονα έργα κεντητικής τέχνης αποτέλεσμα της τεχνολογίας και της γυναικείας συλλογικότητας. 117 Ελληνίδες κέντησαν, σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια, πρόσωπα και γεγονότα που έχουν σημαδέψει την ιστορία της Ελλάδας.

Μέσα από έργα εμπνευσμένα από τον μύθο της Πρόκνης, την αρπαγή της Ευρώπης, τον Διγενή, τη Χάρτα του Ρήγα Βελεστινλή, τη Θεοδώρα, τον Ιουστινιανό, τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης μέχρι και σύγχρονες προσωπικότητες, όπως του Παλαμά, του Καβάφη, της ποιήτριας Δημουλά και τόσους άλλους, οι κεντήστρες κατάφεραν να παρουσιάσουν μια διαφορετική έκθεση με βελόνι και κλωστή αποτυπώνοντας στον καμβά, την ιστορία μας.

Μετά την περιήγηση στο μουσείο τα μέλη απόλαυσαν τον καφέ τους σε γραφικό καφενείο της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field

*