↓ Επιλέξτε Ενότητα

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας και στην Ελευσίνα

Την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023 τα Μέλη και φίλοι του Συλλόγου επισκεφθήκαμε το ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας. Ένα Μουσείο που δικαίως έχει χαρακτηριστεί ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας, όχι μόνο για τα εκθέματά του, που χρονολογούνται από την Παλαιολιθική περίοδο έως και την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους αλλά και για τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του. Είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε την πνευματική ακτινοβολία της Βοιωτίας από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή, με ιδιαίτερη αναφορά στις τραγωδίες του θηβαϊκού κύκλου.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης γευματίσαμε στον όμορφο πεζόδρομο της πόλης.

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε την Ελευσίνα που φέτος έχει επιλεγεί ως Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023.

Ξεναγηθήκαμε στην έκθεση ‘‘Μυστήριο 29 Ωμό Μουσείο’’, που παρουσιάζεται στο επίσης ανακαινισμένο παλιό Δημαρχείο της πόλης.

Η έκθεση επιχειρεί να ερμηνεύσει την πόλη, ως έκθεμα, προσκαλώντας το κοινό σε μια διαδρομή στη θεατή και αθέατη Ελευσίνα μέσα από φωτογραφικά ντοκουμέντα, τεκμήρια, συλλεκτικά εκθέματα, έργα καλλιτεχνών και προσωπικές μαρτυρίες Ελευσίνιων, με αναφορές από την αρχαιότητα, την παράδοση, την εσωτερική μετανάστευση, την προσφυγιά, τη βιομηχανική ανάπτυξη, τη σχέση της πόλης με τις τέχνες και τον Αισχύλο, του οποίου είναι γενέτειρα.

Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία που μας έδωσε αφορμή για συζήτηση και ιδέες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field

*