↓ Επιλέξτε Ενότητα

Εκδρομή στην Τεγέα

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 τα Μέλη αλλά και φίλοι του Συλλόγου πραγματοποιήσαμε εκδρομή στο χωριό Στάδιο Τεγέας της Αρκαδίας, προκειμένου να επισκεφθούμε την περιοδική έκθεση «Νύφες» Παράδοση και Μόδα στην Ελλάδα, που συνδιοργάνωναν το Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος-ΒΙΟΧΑΛΚΟ με το Ίδρυμα Βασίλη Παπαντωνίου.

Στον εξαιρετικό χώρο του Ιδρύματος, περιηγηθήκαμε την έκθεση, όπου εκτίθονταν παραδοσιακές φορεσιές που φορούσαν νύφες των τελών του 19ου αι. και αντικαταστάθηκαν, σταδιακά, από τα ευρωπαϊκά νυφικά μέχρι και τις πρώτες δεκαετίες του 21ου αι.

Συνεχίσαμε την περιήγησή μας στην Αρκαδία και επισκεφθήκαμε το χωριό Αλέα όπου βρίσκεται το εξαιρετικά ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας με ευρήματα που χρονολογούνται από τους Προϊστορικούς Χρόνους έως την Ύστερη Ρωμαϊκή Περίοδο, καθώς και το Λαογραφικό Μουσείο και Μουσείο Σχολικής Ζωής που στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο της Αλέας.

Στη συνέχεια, με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο σχεδόν καιρό, απολαύσαμε τις ομορφιές της Αρκαδικής γης και η εκδρομή ολοκληρώθηκε με μεσημεριανό γεύμα στην Τρίπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field

*