↓ Επιλέξτε Ενότητα

Περιήγηση στην Πλάκα

Στις 28 Μαΐου 2014 τα μέλη του Συλλόγου επισκέφτηκαν το «Τζαμί Τζισδαράκη» ή όπως είναι γνωστότερο το Τζαμί στο Μοναστηράκι. ‘Ενα από τα νεότερα μνημεία της Αθήνας, που κτίστηκε το 1759 από τον Οθωμανό Βοεβόδα των Αθηνών Τζισδαράκη. Αποτελεί παράρτημα του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και στεγάζει μια πλούσια συλλογή κεραμεικών (800 περίπου αντικείμενα) δείγματα της νεότερης αγγειοπλαστικής παράδοσης της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μ. Ασίας.
Στη συνέχεια τα μέλη μας «μεταφέρθηκαν σε μια άλλη εποχή» όταν επισκέφτηκαν το «Λουτρό των Αέρηδων» κοντά στη Ρωμαϊκή Αγορά και στο Ρολόι του Κυρρήστου. Είναι το μοναδικό από τα δημόσια λουτρά της Αθήνας που σώζεται μέχρι σήμερα. Χρονολογείται στην πρώτη περίοδο της Τουρκοκρατίας και λειτουργούσε μέχρι το 1965. Αποτελεί κι αυτό παράρτημα του Μουσείου ΕΛΤ.
Η περιήγηση συνεχίστηκε με προσκύνημα και ξενάγηση στο Ναό του Αγίου Νικολάου του Ραγκαβά, κτίσμα του 11ου αι., στα Αναφιώτικα. Στον πρόναο του Ναού φυλάσσεται η ιστορική καμπάνα που, στις 24 Μαΐου 1833, σήμανε την παράδοση του φρουρίου της Ακρόπολης από τους Τούρκους και στις 12 Οκτωβρίου 1944 την απελευθέρωση των Αθηνών από τους Γερμανούς.
Η περιήγηση ολοκληρώθηκε με την επιβίβαση στο χαρούμενο τρενάκι (happy train) της Αθήνας για μια όμορφη διαδρομή στο ιστορικό κέντρο και στις παλιές γειτονιές της Αθήνας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field

*